100 specialisten ontzorgt personeel onze klanten geven ons een 8,9 25+ jaar ervaring

12 maart 2021 Samenwerken aan een veilige regio voor alle verkeersdeelnemers

Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt. Uit een analyse van de cijfers blijkt dat het aantal in de metropoolregio Rotterdam Den Haag sterker toeneemt dan in de rest van het land. Actie is nodig. Om die reden gaan de 23 gemeenten gezamenlijk aan de slag om nieuw regionaal beleid te maken.

In de analyse is per slachtoffer gekeken naar leeftijd, vervoerswijze en het type weg waar het ongeluk plaatsvond. Op basis hiervan zijn de risico’s per gemeente benoemd. Daaruit blijkt dat bepaalde groepen meer risico lopen op een ongeval in het verkeer. Dit zijn onder andere basisscholieren (6-12 jaar), jongeren op de bromfiets (16-17 jaar), middelbare scholieren- (12-15 jaar) en ouderen op de fiets (60+). In het regionale beleid zullen de maatregelen zich onder meer richten op deze groepen.

Halo Jobbing is coördinator van het programma School op SEEF en voert het praktisch verkeersexamen in Rotterdam uit. Meer weten over het beleid van de Metropool regio Rotterdam- Den Haag ( de MRDH)? lees verder…

Online apotheek Drogisterij Unique met de beste prijzen van Nederland.